De juiste reisverzekering

Tenerife is een prachtig eiland waar je van de zon kunt genieten, kunt relaxen of juist een actieve vakantie kunt hebben. Wat jouw plannen ook zijn, het is belangrijk om rekening te houden met eventuele vervelende situaties. Tijdens een avondje uit kun je bestolen worden, je kunt gewond raken bij het beoefenen van watersporten of per ongeluk schade aanrichten aan je hotelkamer. In deze situaties biedt een reisverzekering uitkomst. Zo kun je zonder zorgen over financiële zaken nog van de rest van je vakantie genieten.

Dekking

Een reisverzekering is deels een aanvulling op je reguliere verzekeringen. Zo dekt je zorgverzekering medische kosten tot een bepaald bedrag en vult de reisverzekering dit aan. Wat een reisverzekering bijna altijd dekt is schade ontstaan door de volgende zaken:

  • Verlies en diefstal van bagage
  • Schade aan je accommodatie
  • Ongevallen

De totale dekking van je reisverzekering kun je grotendeels zelf bepalen. Er zijn veel aanvullende opties die je kunt laten meeverzekeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen of je wintersportdekking, autohulpdekking of extra medische dekking wilt afsluiten. Ook is er een verschil tussen Europa- en werelddeking. Voor een vakantie naar Tenerife is een Europadekking voldoende.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de specifieke periode dat je op vakantie bent. Je betaalt dus alleen voor deze dagen een premie. Na je vakantie stopt de reisverzekering automatisch. Wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat, is deze verzekering vaak de beste optie. Mocht je meerdere keren per jaar reizen of een langere reis maken, dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk meer geschikt voor jou.

Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering kun je het hele jaar door verzekerd op reis. Deze verzekering is in de volgende situaties voordelig:

  • Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Je betaalt dan namelijk maar een keer de kosten voor het afsluiten van de verzekering.
  • Wanneer je als alleenstaande minimaal 21 dagen per jaar op vakantie gaat.
  • Wanneer je als gezin minimaal 16 dagen per jaar op vakantie gaat.

Er geldt meestal wel een maximumperiode per vakantie dat je verzekerd bent. Vaak houdt dit in dat je 60 dagen aaneengesloten op vakantie kunt. Een doorlopende reisverzekering is daarom niet geschikt wanneer je voor langere tijd in het buitenland wilt verblijven. Daarvoor is een Globetrotter reisverzekering de beste keuze.

Annuleringsverzekering

Via een annuleringsverzekering kun je geld terug krijgen wanneer je door onverwachte gebeurtenissen niet op vakantie kunt gaan of tijdens je vakantie eerder naar huis moet. Een annuleringsverzekering kun je afsluiten bij je kortlopende of doorlopende reisverzekering. Je kan er echter ook voor kiezen om een losse annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor een kortlopende annuleringsverzekering betaal je meestal 5% van de reissom aan premie. Bij een doorlopende annuleringsverzekering hangt de premie af van de maximale vergoeding die jij kiest. Belangrijk is dat je binnen 7 dagen na het boeken van je vakantie je annuleringsverzekering afsluit!