10 Reistips Tenerife

1. Een eiland vol natuurschoon.
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en wordt ook wel het ‘Eiland van de eeuwige lente’ genoemd. Het natuurschoon varieert van uitgestrekte vlaktes met mooie bloemen en planten tot kale vulkanisch gebieden. Het zuiden van Tenerife is droog en kent een woest landschap terwijl het groene noorden zich prima leent voor mooie wandelingen. Op maar 4 1/2 uur vliegen is Tenerife dé bestemming om er even uit te zijn!

2. Een eiland met twee klimaten.
Zoals de meeste Canarische eilanden heeft Tenerife klimatologisch twee kanten: een lijzijde waar het bijna altijd zo¬mer is en een loefzijde waar het voorna¬melijk lente is. Het zuiden is warm en droog. het noorden heeft een aangenaam gematigd klimaat en is vaak bewolkt en vochtig, vooral ’s winters. Wandelaars trekken daarom eerder naar het noorden en het midden van het eiland. strandliefhebbers vooral naar het zuiden. Watersport en paragliding zijn op het hele eiland tot bloei gekomen

3. Er zijn zwarte en witte stranden …
en dat is dan geen discriminatie maar over het algemeen kent Tenerife zwarte lavazandstranden met grote keien en rotsen.Door het vulkanische landschap komen natuurlijke witte stranden bijna niet voor maar bij de badplaatsen Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos vind je witte zandstranden die deels kunstmatig zijn aangelegd. Aan de noordkust van Tenerife is vaak een zeer sterke branding bij de stranden. Zorg wel voor een leuke bikini. Op Bikini Online vind je een overzicht. Als je een grotere cupmaat hebt, kijk dan eens op Freya Bikini of op Freya Badmode

4. Uitgaan in Playa is fantastisch.
Playa de las Americas kent gezellige wijken en mooie stranden die voornamelijk uit lavazand bestaan. Er is een mooie promenade met veel souvenir- en kledingwinkels. Langs de grillige kustlijn kunt u heerlijk slenteren, winkelen of op een terrasje zitten. Playa de las Americas staat ook bekend om zijn uitstekende uitgaansleven; je vindt hier tal van bars en het uitgaanscentrum Veronica. Niet uitgaan maar toch wat anders ondernemen? Net buiten de stad zijn twee golfbanen, heerlijk om een balletje te slaan.

5. Bezoek het papegaaienpark.
Op Tenerife vind je het grootste papegaaienpark ter wereld, dat al bestaat sinds 1972.
Je vindt hier meer dan 280 soorten papegaaien en vogels. Daarnaast zijn er nog meer dieren zoals apen, flamingo’s, reuzenschildpadden, gorilla’s en nog veel meer, maar die kun je bij wijze van spreken ook in een Nederlandse dierentuin zien. Juist die papegaaien maken het park zo bijzonder. Vergeet niet je fototoestel (of filmcamera) mee te nemen.

6. Discotheek onder water!
Jazeker, voor een apart avondje uit kun je naar een nachtclub onder water. Aan de boulevard van Puerto de la Cruz ligt een kunstmatig meer met als hoogtepunt een onderwater gelegen nachtclub. Je hoeft dus geen duikspullen mee te nemen, maar kunt gewoon heerlijk een avondje uit, alleen dan ónder water. Bijzonder toch?

7. Bezoek de bananenplantage.
Als je nou eens wat meer wilt weten over dé vrucht van Tenerife, dan kun je een excursie maken naar een bananenplantage. Ook krijg je hier meer uitleg over het telen van suiker, katoen, pinda’s en koffie. ’t Lijken van die gewone dingen, maar het is toch leuk om daar eens wat meer over te weten, je zult versteld staan en de volgende keer toch anders je schepje suiker, kopje koffie of je hapklare banaan bekijken.

8. Ga eens ‘off the road’!
Met een huurauto kun je de mooie binnenlanden gaan verkennen. Je zult je verbazen over de schitterende natuur met het imposante, 600 meter hoge rotsmassief Acantilados, de glooiende vulkanische landschappen en de schaars begroeide berg Pico del Teide. Verbazen en tegelijkertijd volop genieten, want Tenerife is meer dan “alleen maar” een strandvakantie.

9. Neem een duikcursus en haal je brevet!
Dé gelegenheid om je duikbrevet te halen is een duikcursus plannen. Binnen zes dagen kun je, als je je best doet, je PADI-brevet halen. Als je dat al hebt, of je hoeft het helemaal niet (wat ook een mogelijkheid is) kun je natuurlijk ook gewoon lekker een dagje komen duiken. Zie je de zee eens van de andere kant.

10. Zeker niet duur.
Voor zo’n € 400 kun je al een weekje Tenerife boeken. Als je dan bekijkt wat je daar allemaal voor kunt zien, dan is dat zeker niet duur. Verder heb je de prijs van je vakantie zelf in de hand door al dan niet excursies te boeken, auto’s te huren etc. Tenerife is in ieder geval prima betaalbaar.